Közel hozzád

Tudomány Nyelviskola Budapest 100% nyelvtudás garanciája
Tel.: (+36 1) 368 1156 | Fax: (+36 1) 388 5072 | info@tudomanynyelviskola.hu | 1033 Budapest, Tavasz utca 3.Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

A Tudomány Nyelviskola a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített és ajánlott nyelviskola

Miért fontos, hogy minősített nyelviskolában tanulj?

Új dimenziók a nyelvgyakorlásban

 

A Tudomány Nyelviskola szakemberei olyan ingyenes és egyedülálló angol nyelvű feladatgyűjteményt dolgoztak ki középiskolások számára, amely nemcsak számítógépen, hanem okostelefonon és tableten is elérhető.
Két nyelvi szinten (B1, B2) találtok szókincsfejlesztő és nyelvtani pontosságot elősegítő feladatokat.

Az interaktív, játékos és szórakoztató feladatsorok – a módszertani technológiai újításoknak köszönhetően – 11 témakörben segítenek a középfokú nyelvvizsgára való felkészülésben. A feladatbank természetesen tanári segédanyagokat is tartalmaz. A szókincs mindkét szinten 11 témakör szavait tartalmazza, egy-egy témakörön belül 4-5 játékkal tanítunk meg 24-30 szót/kifejezést.

A két szinten együtt 600 szót, illetve kifejezést tanulhatsz meg.

Egy-egy játék 6 szót foglal magában. Ezeket a szavakat gyakorlás közben meg is hallgathatod, hogy a helyes kiejtést elsajátítsd. A szavak a játékokban előfordulnak önmagukban, mondatokban és/vagy szövegekben is. A játék során lehetőséged nyílik a helyesírás gyakorlására is. Az utolsó feladat mindig a tanultak előhívására épít, vagyis figyelembe veszi a legújabb kutatások által alátámasztott teszt-hatást.

Célunk, hogy a tanultak a hosszú távú memóriádban rögzüljenek, később pedig bármikor elő tudd hívni az itt megszerzett tudást.

Racsmány Mihály, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kognitív Tudományi Tanszékének vezetője szerint a teszt-hatás az elmúlt öt év egyik leginnovatívabb kutatási eredménye.

„A kritikus rész az, hogyan teljesítenek az emlékelőhívásban szerepet játszó idegrendszeri hálózatok a tanulás után közvetlenül, illetve egy héttel később” – mondja a tanszékvezető. Az fMRI-felvételeken látszik, hogy a korábban ismételten újratanult szavak felidézésekor rövid távon nagy az agyi aktivitás, friss emlék előhívásakor ez jellemző kép. „Azonban egy héttel később az érintett területek aktivitása lecsökken. Ezzel szemben a korábban ismételten újratesztelt szavak esetében az aktivitás rövid távon ugyan kisebb, de hosszú távon sem csökken le, vagyis az agy a folyamatos visszakérdezés hatására jobban konzerválja a tudást, tehát a tanulási mód alapvetően befolyásolja az idegrendszernek a hívóingerre adott válaszát. Akár egyetlen sikeres teszt is azt eredményezheti, hogy a hívóinger megjelenése hosszú távon ugyanolyan hatékonysággal aktiválja a sikeres előhíváshoz szükséges idegrendszeri hálózatokat, mint egy azonnali felidézésnél, és ez tartós tanuláshoz, a felejtés drámai csökkenéséhez vezet.”

Forrás: http://index.hu/tudomany/2013/09/02/teszteles_a_tudas_anyja_nem_az_ismetles/

A „Multiplatform angol nyelvi tematikus feladatbank fejlesztése” nevű projekt európai uniós támogatásból valósul meg, hosszú távú célja, hogy a középiskolások nyelvtanulási szokásai – az általuk jól ismert digitális közegben - pozitív irányba haladjanak, mely nyelvtudásuk fejlődéséhez, és sikeres nyelvvizsgázókhoz vezet.
A végleges feladatsorok várhatóan jövő tavasszal már elérhetőek lesznek! A kézikönyvek elolvasásához, valamint a próbafeladatok teszteléséhez KATTINTS az alábbi linkekre (támogatott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari)!

tl_files/tnyi/images/muki---wave.png

Felhasználói kézikönyv

Tanári kézikönyv

Feladatgyűjtemény

 

 

 

Új Szécshenyi Terv Magyarország megújul
   
   

Vissza a főoldalra itt: Nyelviskola | Vissza a lap tetejére: Itt!

Mik a terveid, tapasztataid a nyelvtanulással kapcsolatban? Megosztanád velünk?
Most extra kedvezményt adunk érte!
Kattints ide!

Tudomány Nyelviskola Kft. | © Copyright 1990-2015 | Minden jog fenntartva!